mandag den 28. juni 2010

Tidlig skadet 100% teknisk nørd

Wauw en lang titel!


Elsker detaljen med tagen. Tak til den søde pige jeg fik et manillamærke af.

Her kommer første indlæg med de ting jeg lavede i weekenden. Jeg starter med et layout hvor jeg vandt (delt førsteplads) hos Multiscrap. Det var en god udfordring, for der var mange sjove krav. Jeg har ikke selv papirerne, men kan huske disse krav:
- der må ikke være noget hvidt på layoutet (råhvid går an hvis Iben godkender, blonden blev godkendt)
- der skal bruges mindst tre forskellige slags bogstaver til titlen
- der skal være mindst tre ords journaling
- der skal rives eller krølles papir
- brug bånd der ikke må være limen fladt fast


Elsker billedet af min lille teknik nørd. Han er bare fantastisk. :)

Jeg har brugt forskelligt papir, som jeg ikke aner, hvad hedder. De store bogstaver er malet med gulddabber, og de små har fået et lag stickles, for de er ikke samme farve nedenunder.



Tak for besøget - og Iben, tak for gevinsten, selvom jeg ikke fik noget af den. :)

En weekend i scrap-ens tegn


Jeg har haft en fantastisk weekend. Lørdag morgen kørte jeg hjemmefra for at mødes med min kusine Signe i Odense hos Multiscrap til sommercrop. En hyggelig dag, hvor jeg VANDT (WUHUUUU) hele to udfordringer, men fik kun præmie for den ene. Vi var to vindere, men hende jeg skulle dele præmie med kendte vist ikke begrebet at dele ligeligt, så da hun gav mig alt det (tre små pakker med dims) hun ikke selv kunne lide og intet papir (det var en hel papirserie med tilbehør) sagde jeg, at det var lige meget, og at hun bare kunne beholde det hele. I'm the bigger person! Selvom jeg blev vildt skuffet over, at nogen mener, det er ok at opføre sig sådan... Nå moving on...

Iben havde skruet en helt igenem hyggelig dag sammen med masser af gode udfordringer og herlig mad. Jeg hyggede mig, og fortrød ikke at jeg havde taget afsted hjemmefra.

Om aftenen tog jeg hjem til Signe for at se den lille herlighed Anna. Hun er lynende intelligent og fattede hurtigt ideen med at række tunge, når jeg viste hende min tunge. Dygtig pige. Det var sjovt at se min LILLE kusine som MOR. Hun er slet ikke dårlig... hihi ikke at jeg troede det.

Næste dag var jeg så heldig at have fået lov til at komme med til scrap hjemme hos Anne Thormose. Det var så hyggeligt og vi fik virkelig lækker mad. Til middag fik vi hjemmelavet laksetærte som var lidt for "grøn" til Jan (Annes mand) og til kaffe fik vi en kage, som Anne lige havde smækket sammen. Tak skal du ellers have! Det var en lagkage med hindbærmousse og marcipan i kanten. Jeg fik desværre ikke noget billede, men det vil heller ikke vise, hvor godt den smagte. Uhm!

Kl. 17.30 var jeg hjemme igen efter en hyggelig scrapweekend på fyn. Tusind tak til Jer alle fantastiske kvinder.

De næste par dage vil jeg vise og fortælle lidt mere om hvad jeg fik lavet. Tak hvis du kom helt herned. Håber du har haft en dejlig weekend også. :)

torsdag den 24. juni 2010

En kollega går på efterløn



Jeg står for gavekassen på arbejdet (ikke en ubetinget succes, når man ved, hvor dårlig jeg er til datoer og at huske...) og i morgen går Aase på efterløn. Hun er mormor til fire herlige unger, og skal selvfølgelig have en kalender, så hun kan holde styr på alle de mange aftaler osv. der følger med mormor-titlen.

Kalenderen er lavet som min egen kalender, og kræver bare at hun sætter selve kalenderdelen ind i etuiet. Hun er til farver med knald på og hader pastelfarver. Hun er en herlig og kvik dame, der ikke er bleg for at give gode rår om ALT. Hun er groet lidt fast på mig, og jeg bliver trist, når hun ikke kommer mere efter sommerferien.



Solen skinnede altså lidt for kraftigt. Undskyld! Kalenderen skal ind under flappen i venstre side. På venstre side er der en lille ramme til billeder af børnebørnene og på højre side er der plads til at skrive alle familiens fødselsdage.



For et lille års tid siden fik Aase konstateret brystkræft og var i den forbindelse i kemo behandling. Hun  har lige været til et tjek i går, og der er ikke kommet noget nyt kræft. Heldigvis! Synes citatet passer utrolig godt til hende.
Kartonet er samme farve som båndet - altså lilla og ikke blå, som billedet her ellers giver indtryk af.



Bagsiden præges af mine elskede spellbinders, lidt QK blomster og sørme om ikke jeg har brugt JustRite stemplerne. Jeg er meget begejstret for mine spellbinders label one og mine Tim Holtz elegant flourishes... hvis du ikke allerede har opdaget det. ;) 

EDIT D. 25.juni
Min kollega fik tårer i øjnene da jeg gav hende kalenderen og begrundelsen. Jeg fik et meget stort knus og hendes ord var: "hver gang jeg ser på den vil jeg tænke på dig, min ekstra datter".
Elsker bare den dame!

tirsdag den 22. juni 2010

Blog candy hos Karina

Prøv at tænke sig at have 60.000 besøgende på sin blog på bare to år! Det er intet mindre hvad Karina har haft. Imponerende ikk? Men hun er altså også helt vildt dygtig.

I den forbindelse har hun en lækker lækker blogcandy på bloggen. Prøv bare at se her:


Den gad jeg godt vinde!

fredag den 18. juni 2010

Kanoen kalder!

Hvert år tager vi afsted på kanotur med de kvindelige kollegaer fra skolen. Det skifter lidt hvor vi er og hvornår vi er afsted, men en weekend om året tager vi afsted på kanotur.

I år skal vi 12 afsted, så det er ca. halvdelen af hvad der plejer at være med. Vi skal til Brande Å (mener jeg), normalt er vi på Gudenåen, men hva' forandring fryder ikk?

Jeg tager afsted om lidt og glæder mig helt vildt. Det plejer at være så hyggeligt. Ikke fordi vi dyrker den vilde motion, men vi får grint og sladret.

Kan I hygge jer? Vejret skulle for en gangs skyld være med os, men nu må vi se... Regntøjet er ihvertfald pakket!

torsdag den 17. juni 2010

Et kort og to spørgsmål

I går fik jeg et par spørgsmål under kommentarerne på et indlæg. Det var om to vintagekort jeg havde lavet.

Bertram sagde 17. juni 2010: Begge to meget dejlige kort, men især det nederste taler til mig SMIL. Hvor er det du finder de skønne vintage billeder?

Bertram, billedet på det øverste bryllupskort er nogle gamle billeder jeg fandt i en gammel butik på Fanø. De er scannet ind og lagt til fri afbenyttelse i dette indlæg. Ellers plejer jeg bare at bruge billeder fra forskellige blogs, der har gratis billeder liggende.

Bente sagde 17. juni 2010: Det er rigtig flotte kort, som jeg bliver meget inspireret af. Har meget lyst til at forsøge mig med vitagestil, men er usikker på hvordan man griber det an. Tror jeg forsøger at lifte ;o)

Bente, at lifte er en rigtig god ide. Men ellers er vintage sådan set bare at bruge masser af blonde, knapper, blomster, sværte og gamle ting du synes om. Glansbilleder, gamle fotos, kniplinger, bølgepap osv hjælper alt sammen. Jeg er mest til den lidt simple vintagestil, men det er jo smag og behag. Du kan jo evt. kigge på vintageudfordringsbloggen. Der ligger link til rigtig mange flotte kort, layouts og projekter.


Og kortet....

Serena har lavet nogle flotte digi-papirer, som jeg bare måtte lave noget med straks. Jeg faldt især for hendes organic serie. Jeg har printet på min farveblækprinter på kardus papir.



Kortet skal bruges til en kollega, hvis datter lige nu er indlagt med Borrelia. Hun klagede i et par uger over træthed og ondt i hele kroppen. Var hjemme to dage og kunne klare to dage i skole igen, før hun lå syg igen. Til sidst klagede hun over ikke at kunne lukke det ene øje, og så tog de til læge. Her blev de sendt direkte videre til børneafdelingen, hvor de havde svært ved at finde ud af hvad hun fejlede. To dage senere fik de at vide at hun med stor sandsynlighed havde borrelia. Nu er hun i skrap penicilinkur og skal være det de næste mange dage. Heldigvis har hun allerede nu fået det meget bedre.



Jeg ved hun elsker hvide blomster, så de måtte altså lige med. Synes egentlig selv at det er en pæn måde at bruge blomster bag en knude på.



Har brugt spellbinders label one til at lave dette med.




Tusind tak for de fine papirer, Serena! Håber du kan lide mit kort. Modtageren blev ihvertfald MEGET glad. :)

DT - vintageudfordringen

Den anden udfordring er at lave noget om eller til en mærkedag. Vi er i designteamet stadig sponsoreret af 3ndy papir. Jeg har faktisk lavet to kort til denne opgave, men valgte dette ud, da jeg synes det var mere tydeligt til en mærkedag.


Ved ikke helt om det er foråret eller den begyndende sommer, der gør, at jeg bliver i bryllupshumør. Men jeg har lavet en del bryllupsting på det sidste...

Materialer: papir fra 3ndy papir, kraft karton, en rest bånd, små roser fra WOC (wild Orchid Crafts), stempel fra Orion design, charms fra Unikscrap, kageserviet, glansbilledeengel fra Rema1000 og hjerter standset ud med QK. Billedet er et af de fine billeder fra Fanø.   


Dette var det andet kort jeg lavede, men som jeg ikke sendte ind, da jeg ikke mente det var tydeligt nok med mærkedagen. Der står "gratulerer" i den lille bitte ramme nederst på kortet.

tirsdag den 15. juni 2010

Scrapklub hos Line

I går aftes var jeg til scrap hos Line. Vi er fire-fem tøser der mødes en gang om ugen og i går var vi så hos Line.

Jeg fik snakket, spist hvid chokolade med knas (uhm) og lavet dette layout. Billedet er fra en af vores ture til Danfoss Universe. De gør meget ud af naturoplevelsen og har virkelig arbejdet med at man må bruge haven. Ungerne elsker at gå på opdagelse i haven og der er mange steder med vand og fine blomster. Små og store trapper og sten her og der man kan gå på eller kravle på. De har også lavet en lang kravlebane i pil. Det er hyggeligt og ungerne elsker at lege der, for de er virkelig på opdagelse.


Ungerne er på opdagelse, og Frank er på vej hen til mig på græsset.

Jeg har brugt papir fra Inkido, bazzil og et stykke bølgepap jeg fik ved Line. Bogstaverne er Thickers jeg har malet med antique bronze. Igen masser af blomster, lidt blonde og pynt.



Jeg har langt om længe fået købt disse rammer fra TH. Uhh dem har jeg kigget længe på. De er vildt fede... men ret dyre.



Jeg ved ikke helt om det kan ses, men det er faktisk en metalmaling...

Tak for kigget. Nu vil jeg ud at købe nye tennissko og gummistøvler med min søn, da hans nuværende er slidt igennem. Hmm... - og det kaldes sommer?

lørdag den 12. juni 2010

Trampolinen giver gode billeder

Har forresten lavet et andet kort til designteam ansøgningen på sukkersött, hvis du gider kigge på det også. :) Det ligger i andet indlæg.


Jeg elsker disse to billeder af Lucas, der hopper på trampolin i Universe. Han mener selv at han har hoppet højere end bygningen bag ham, og det er da ret godt klaret. Derfor mener han nu at han er sindsygt dygtig til at hoppe på trampolin.

Jeg har brugt min nye borderpunch fra MS, den med grenen. Jeg har syet rundt i kanten af den sorte cirkel med min symaskine. Den hvide journalingboks er lavet med en spellbinders label one og bagefter embosset med polka dots fra Sizzex. Papiret er fra Maja Design.



Overskriften er lavet af et thickers alfabet (gult) som jeg ikke er så vild med. Det er malet med Picket fence crackle paint fra Ranger. Bagefter har jeg tegnet rundt i kanten med en sort tusch.


Journalingboksen er embosset i min big shot med polka dots fra Sizzex. Jeg har nu lært at embosse EFTER teksten er skrevet...


Elsker blomster...

Tak for kigget. Håber du giver en kommentar, mens du er her. :)

fredag den 11. juni 2010

Designteam-call hos sukkersött

Sukkersött bloggen søger nye designteammedlemmer. Det lyder meget interessant, for jeg er meget begejstret for sukkersött bloggen og er pænt interesseret i at blive designteam der.

Der var følgenden krav:
1. skriv hvorfor du skal være med i designteamet
2. lav et kort, som viser, hvad din stil er
Send det hele i en mail og læg det også på din blog med et link til sukkersött.

Jeg synes, faktisk det er ret svært at skulle lave et kort, der viser min stil. Jeg mener selv jeg har en dæmpet vintagestil, men jeg laver jo mange forskellige kort... Igennem det sidste stykke tid har jeg lavet mange forskellige kort, og de viser alle noget særligt om min stil. Hvilket kort viser så mest om min stil? Hmm, det skal være noget vintage-agtigt men ikke alt for overpyntet; det skal være i de farver jeg godt kan lide, hvilket betyder alt andet end gult; det skal være med blomster og bånd/blonde på.



Kortet er lavet med rester af Prima papir. Forskelligt brunt karton, lidt blonde, nogle blomster, thickers, krympeplast og en borderpunch.
Kortet er lavet, så det kan stå selv, lidt ala easelcard.



Bagsiden af kortet.



Thickers'ne var oprindeligt gule med blev reddet med et lag crackle paint.



Elsker blomster i alle afskygninger.



Har stemplet et Orion stempel på krympeplast og at den fast med to knappenåle.



Her ses kortet fra siden.



Kortet kan også klappes sammen og kommes i en kuvert.


Kryds endelig gerne fingre for mig, så jeg kan få jobbet som designteammedlem på sukkersött bloggen. :)

tirsdag den 8. juni 2010

Verenas taskekort


 
Der er en del, der har spurgt om opskriften på Verenas taskekort, som jeg viste på scrapsistersbloggen. Jeg har spurgt Verena om opskriften og har fået den for et stykke tid siden. Nu kommer den endelig på bloggen. Den er faktisk ret nem at lave!



Du skal bruge:
½ ark karton
½ ark eller mere restepapir (jeg brugte inkl. fejl og stykker jeg skar forkert ca 1 ark)
dobbeltklæbende tape
crop-a-dile (hulpunch)
et stykke bånd ca. 3mm bredt, mindst 20 cm langt
en bonefolder
en skæremaskine og gerne et scoreboard (jeg har dog klaret mig uden)
en syl
to eller tre brads

Har leget lidt med kontrasten i håb om, at I kan se folderne.

Skær dit karton til, så det bliver 6"x12". Fold det ved 4", 5", 9" og 10". Brug bonefolderen til at få helt lige kanter med.



Skær to stykker mønsterpapir i størrelsen 8 cm x 3 3/4". Folderne skal være 1 cm bredde, og du skal sørge for at vende papiret, så de otte folder kommer i den side, der er 8 cm lang. Her lavede jeg mange mange fejl! På billedet viser jeg forside og bagside af mine harmonikaer. Det er vigtigt at de to yderste flapper vender opad, som på den grå harmonika, og at begge harmonikaer er foldet på samme måde!


Lav et lille hul i begge ender gennem alle lag i harmonikaen med en crop-a-dile eller lign. Det er her båndet skal igennem om lidt.



Kom båndet igennem hullerne. Det skal ca. stikke to cm ud på hver side. Men det er ikke så vigtigt præcist hvor langt.

Det er en god ide at pynte tasken udvendigt (fandt jeg ud af tsk tsk tsk), INDEN du sætter harmonikasiderne og hanken på.



Hanken laver du ved at skære et stykke karton i størrelsen 6,5"x 3/4". Jeg har pyntet med et stykke mønsterpapir også. Der sættes en brad i begge ender. Men lad være med at lukke den, den skal jo sidde fast på tasken først.




Hanken sættes fast på låget af tasken. Husk nu at pynte tasken inden alt dette. Det er meget nemmere!




Når du har pyntet tasken og sat hanken på skal siderne limes fast. Verena anbefaler at man bruger dobbeltklæbende tape. Jeg har sparet lidt og brugt det samme tape som båndet holdes fast med. Sørg for at få harmonikaen ned i bunden af tasken, for der er et stykke frit i toppen.



Tasken skulle gerne se sådan ud, bortset fra at din er pyntet på nuværende tidspunkt, ikk? Nå ja bortset fra hanken, som jeg ikke har sat på endnu...



Her er min færdige bagside.


Håber du har kunne bruge dette indlæg til at få lavet et af Verenas flotte taskekort. Smid endelig et link på min blog, hvis du får lavet en på et tidspunkt. Jeg er sikker på, at Verena gerne vil se det, I får lavet.

tirsdag den 1. juni 2010

Scrapsistersbloggen er opdateret.



Denne gang viser jeg, hvordan jeg har ændret min kedelige gratis kalender til en nydelig scrapkalender. Tag et kig forbi og giv gerne en kommentar. :)