lørdag den 17. juli 2010

Hjemme igen

Åh hvor er Fanø dog en dejlig ø! Jeg elsker at være der i sommerhuset og nyder tiden og stedet helt vildt meget.

vi er lige ankommet

Vi er lige kommet hjem fra en fantastisk uge i sommerhuset. Vejret har været MEGET varieret. Den ene dag 32 grader og næste dag regn, blæst og lyn. Men det er stadig sjovt at gå ture i regnvejr eller bade mens det regner.


vi gik en tur den ene formiddag, hvor det småregnede og var overskyet


ungerne endte sådan her... og vi havde ingen håndklæder med. Men hold da op, de synes, det var sjovt.

Lucas fik lært at tælle lyn - altså at tælle hvor langt væk lynene er. Det synes han var meget fascinerende, og han havde rig mulighed for at lære det, for det lynede det meste af mandagen. Lucas og jeg gik en tur sammen men endte med at komme ud i det vildeste regnvejr. Det var nu også sjovt at prøve med ham.


Lucas er på vej væk

Lucas er begyndt at sige forskellige sammenligninger ala "jo varmere det er, jo mere sveder du". Han har bare sin helt egen måde at sige det på: "hvor længere man går, hvor længere bli´r man væk". Dette billede skal helt sikkert bruges sammen med hans sammenligning. Han mener også at "hvor højere man er, hvor gamlere er man". Elsker børnelogik!


se mor, jeg kan godt cykle på den

Noget af det, Lucas har brugt mest tid på, er at cykle. Han var i lang tid meget sur på morfar, fordi han ikke havde en cykel på fanø, som Lucas kunne passe. Efter en lang overtalelse ordnede far denne cykel, så Lucas kunne cykle på den. Dog kunne han ikke sidde på sadlen, for den var for højt oppe.


Det er altså mig, der bor her!

Der er et rigt dyreliv på fanø. Bag sommerhuset bor der f.eks. dette søde dådyr. Den ene dag stod det og kiggede på os, da vi kom hjem. Det flyttede sig først, da Frank trak håndbremsen... Imponerende syn! Desværre betyder det rige dyreliv også at der er mange mange mange mange kaniner på fanø. De er overalt og graver huller under huse, i klitterne og på græsplænen. Man skal konstant være obs på hvor man går i bare tæer, for der ligger små runde hilsninger overalt. Men søde er de, når de sidder på vejen, i græsset eller på terassen og kigger på os.skyfabrikken holder pause lige nu...

Engang for længe siden, da Lucas stadig var lille, fortalte hans far ham, at denne fabrik var en skyfabrik. Den dag, vi sejlede i Fenja/Menja på vej fra Fanø til Esbjerg, lignede det, at det røg, der kom op fra skorstenen, lavede alle skyerne på himlen. Siden dengang har Lucas og nu også Caroline troet på, at denne fabrik er en skyfabrik, der laver skyerne til hele Danmark. Han er meget imponeret over, at den kan lave SÅ mange skyer, for når det er skyet på Als, siger han: alle skyerne kommer helt fra Esbjerg fra skyfabrikken. Den har vist travlt i dag.

Gad vide hvornår han tror på os, når vi siger, at det altså ikke passer, at det bare var en historie, vi fortalte ham? Lige nu griner han bare af os, for han har jo selv set det!


det er lidt underligt at gå på havbunden to kilometer ude fra stranden

Onsdag i regn og blæst tog vi på vadehavsvandring med naturvejlederen Jonas. Vi gik på havbunden langt ud og så muslinger, sandorme, mågehuller, snegle, spoleorme og sæler. Mens vi gik blev vi gennemblødte og blæst igennem af vejret. Det var en spændende tur, og jeg tror, vi skal afsted en anden gang. Men vejret skal lige være lidt bedre. Da vi nåede sælerne, var vi så våde, at Lucas rystede af kulde og ville ind til bilen. Caroline hyggede sig og sang og dansede på havbunden. Måske har det noget med fedtlaget at gøre, for hun frøs ikke før til aller sidst.   


der leges far, mor og børn til den store guldmedalje for tiden

En trækvogn er uundværlig på fanø, og vores blev flittigt brugt. Både til at lege i og til at køre ture i. Den kan faktisk også spændes bag på cyklen. :)


Håber du har haft en god uge og har nydt vejret med alt, hvad det har at byde på i en dansk sommer. Jeg glæder mig til at komme igang med at scrappe disse billeder. :)

Nyd vejret! og tak for kigget og kommentarerne.

6 kommentarer:

Karina Beck sagde ...

Sikke nogle dejlige sommerferiebilleder. Det lyder som er god ferie.
Den var god den med skyfabrikken ; )
Fortsat god sommer.

Maria Krumbaek sagde ...

ih hvor ser det bare hyggeligt ud :) rigtig god ferie

Berit Bilde sagde ...

hvor sødt med skyfabrikken... :-)
Jeg ville også gerne holde en lille ferie på Fanø, for der har jeg aldrig været....

Mio sagde ...

Åh Fanø er en skøn ø, jeg har været der flere gange som barn, vi sejlede dertil : ) ser ud som om det bare er ren hygge. Vi skal om 14 dage til Agersø, ligger ved Skælskør, lille bitte ø, og så fredeligt.
Sommerhuset er kun 50 m fra havet, så vi glæder os : )
Ps iøvrigt rigtig smart, at dreje cykelsædet, så det ikke er i vejen : ) godt han vokser, der er håb, at han kan sidde på cyklen næste år *GG*

Henriette sagde ...

Velkommen hjem, det lyder til at i har haft en skøn ferie! Og sikke en masse dejlige billeder, lige til at scrappe. Glæder mig til at se historien om skyfabrikken på papir.

Ifversen sagde ...

Velkommen hjem! Lyder som om ferien har været dejlig!
Glæder mig også til at se ferie foreviget på scrap-vis!